0747.415.637 / 0752.841.502

Taur

www.partystaff.ro.taur

Maria ii mai privi pe copii cateva secunde, pana cand vazu o mana fluturand. Fetita se ridica si zambi vesela, scurturandu-si poalele rochitei de praf.

-Buna! Eu sunt Viola Maderu…

Cateva rasete infundate se auzira din directia unui mic grup de baieti. Jocul de-a prinselea le imbujorase la toti obrajii, dar, dintre ei, pustiul cu strungareata, zambi rautacios la ea si arata cu degetul:

-Viola, da… Ca o chitara, sau nu….tu esti ca o vioara! Una din alea dezacordate, care suna fals!

-Ce urat din partea ta, Andrei! O apara Maria pe fetita care lasase capul in pamant rusinata, fiind pe punctul de a renunta la a mai vorbi. Ca sa stii si tu, o vioara nu suna rau decat daca nu stii tu sa canti la ea!

Ceilalti copii incepura sa isi dea coate si sa se hlizeasca la Andrei, care era cunoscut inca de la inceputul scolii drept bufonul clasei.

-Continua, Viola.

Fetita o privi recunoscatoare si isi drese vocea:

- Deci, ma cheama Viola si am zece ani. Imi place baletul si colectionez papusi de portelan, iar la scoala materia preferata este muzica.

Se aseza apoi si ii arunca o privire plina de superioritate lui Andrei, care inca mai zambea spre amicii sai.

Maria era sigura ca fetita luase lectii de dans, imediat de cum a vazut-o. Avea o anumita eleganta naturala in miscari, iar hainele ei erau alese cu grija, elegante si dragute; nu isi adusese nici macar un tricou vechi pentru cazul in care s-ar putea murdari. Era gratia intruchipata si Maria se bucura ca Viola a avut curajul sa indure tachinarile si sa-i ia peste picior pe cei care o considera prea eleganta.

O sfatuise sa nu poarte cele mai frumoase haine, pentru ca putea oricand sa si le strice; intr-adevar, unele din haine aveau croiala practica, insa era sigura ca micuta s-ar supara daca le-ar avea patate sau rupte. Viola nici nu a vrut sa auda. A amenintat chiar ca o sa o roage pe mama ei sa o ia acasa, daca nu este lasata sa poarte ce doreste.

Maria a decis sa o lase in pace; o vedea pe Viola ca pe ea insasi, cand era de aceeasi varsta, insa Viola era mult mai cocheta si parea sa stie ce vrea, pe cand Maria isi schimba dorintele la fel cum se schimba directia vantului.

-Andrei, sa vedem daca ai ceva interesant de spus… se pare ca esti nerabdator sa ne vorbesti, din moment ce ai susotit tot timpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>