0747.415.637 / 0752.841.502

Scorpion

Maria se uita la gramada de copii adunati in jurul sau, incercand sa aleaga urmatorul copil care se va prezenta. Putini copii ramasesera neprezentati, insa nu toti pareau dornici sa se afirme… in special unul dintre baieti, care pastrase o mutra posaca pe toata durata zilei, desi ochii sai negri pareau ca patrund in sufletul omului pe care il priveste.Singura emotie aratata de-a lungul zilei era dispretul-  Isi arata dispretul printr-un simplu “Hm!” cand nu ii convenea ceva in legatura cu ceilalti copii din tabara.

-Ia sa vedem… Prezinta-te tu! Il desemna Maria pe baiatul retras sa vorbeasca. Acesta paru sa aiba o scurta tresarire, insa se ridica imediat, pastrand in ochi o privire patrunzatoare.

-Numele meu este Dragos Iorga.  Subiectele mele preferate de la scoala sunt Istoria si Cultura civica. In timpul liber imi place sa citesc si sa joc sah.

-Iorga, spui? Am impresia ca am mai vazut numele asta langa poza unui baiat care a fost aici acum cativa ani… Nu cumva esti fratele lui Matei?  Din poza lui, pare ca semanati!

-Da, suntem frati…

Dragos inchise ochii si trase aer adanc in piept. Parea ca se infruiase dintr-o data cand Maria pomenise de fratele sau. Totusi, parea de asemenea un bun actor- urechile I se inrosisera putin, insa nu prezenta nici un alt semn ca ar fi suparat. Fiind din zodia Scorpionului, Dragos era obisnuit cu reprimarea sentimentelor.

Mariei insa nu ii scapase acest fapt din vedere. Isi amintea destul de bine de descrierea activitatilor notate in fisa lui Matei Iorga, si incepea sa is idea seama ce il deranja pe baiatul cu parul si ochii negri ce statea drept ca o statuie in fata ei. Matei participase la toate activitatile din tabara si avusese rezultate bune la fiecare activitate; Avea o constitutie atletica, ochi patrunzatori si era inalt pentru varsta lui, pe cand Dragos era mai degraba palid, de o statura obisnuita si nedornic de aventura.

“Poate ca a simtit ca traieste in umbra fratelui mai mare” se gandi Maria. Cunostea multe cazuri dintr-acestea, in care fratii ajung sa concureze unul impotriva celuilalt pentru a capata recunoasterea rudelor. Spera doar ca aceasta competitie sa aiba un efect pozitiv asupra lui Dragos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>