0747.415.637 / 0752.841.502

Berbec

www.partystaff.ro.berbecVara este pe sfarsite, si poate ca nu mi-as aminti asta prea curand daca, natura, in generozitatea ei, nu m-ar intampina cu o noua paleta de culori. As putea fi nostalgica dupa vara, cu tot cortegiul ei de intamplari, care tocmai se sfarseste sau, de fapt, sa ma bucur pentru excursia in care voi pleca in curand. O mica escapada cu potentialul de a deveni o amintire frumoasa! Locuri noi, alte drumuri de deschis, noi lucruri de invatat, noi oameni de cunoscut, da, vara o fi pe sfarsite dar vacanta, nu.

Maria este unul dintre supravaghetorii grupului de copii din clasa a patra, organizat inca din primavara intr-o tabara de doua saptamani, la poalele muntilor Bucegi. Maria iubeste copiii iar aceasta slujba ce aduce cu sine noi responsabilitati reprezinta pentru ea o alta provocare. Prin urmare, a decis sa organizeze programul copiilor dupa firile lor, pentru a-i lasa sa se bucure de fiecare moment petrecut in tabara.

Cand seara s-a lasat peste muntele semet, copiii s-au adunat intr-un cerc, in jurul focului. Unii vorbeau intre ei, altii ramaneau linistiti si priveau cu bucurie spre tanara profesoara ce statea asezata printre ei. Era prima zi din tabara si abia asteptau sa inceapa distractia.

-Copii, eu sunt Maria Radu si va voi fi coordonatoare pe durata acestei tabere. Pentru a ma asigura ca aceasta tabara – expeditie va fi una pe deplin reusita, as dori sa aflu mai multe despre voi…. Hai sa incepem prin a ne prezenta fiecare dintre noi, prin a ne spune unii altora ce ne place sa facem in timpul liber si care materie este favorita voastra.

Tanara cu ochii albastri le arunca o privire intrebatoare copiilor, care pareau sa se sfiasca sa vorbeasca; insa Maria stia ca, odata ce “gheata va fi sparta” de primul, toti ceilalti isi vor face curaj sa isi impartaseasca gandurile, asa ca decise ca ea insasi sa inceapa prezentarea.

-Bun, daca aveti nevoie de putin timp sa va organizati gandurile, as putea incepe chiar eu! Deja v-am spus numele meu; mai ramane sa spun… restul! Zambi ea, si copiii devenira brusc mai relaxati. Maria lasa impresia ca este o veche cunostinta, chiar daca, de fapt, erau impreuna doar de cateva ore, de cand se intalnisera in gara orasului lor. Avea un anume fel de a fi care le dadea incredere ca impreuna se vor distra de minune.

-Ia sa vedem… Imi plac toate activitatile fizice, sunt o fire deschisa si, uneori, chiar competitiva. Imi place sa invat lucruri noi, insa ma plictisesc destul de repede, deci sfarsesc, in general, cu doar jumatate dintre cunostintele pe care le-as fi putut asimila. Am multe de invatat, dar am doar douazeci si doi de ani, asa ca mai am destul timp sa descopar minunatiile acestei lumi. Va las pe voi sa descoperiti latura prietenoasa, sociabila, a mea. Acum, cine doreste sa continue?

Privind desfasurarea adunarii de langa cabana, Mos Gheorghe zambi pe sub mustata si vorbi, ca pentru sine:

-Un berbec si jumatate; Abia a inceput tabara si deja vrea sa ii cunoasca pe toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>